BC Raak'm

Trainer gezocht! Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Verslag jubileum mixtoernooi 45 jaar BC Raak’m

featured-image-jubileum-mixtoernooi-45-jaar

Het jubileumtoernooi stond voor de deur. We waren weer 5 jaar verder de tijd ingeslagen. Het 40 jarig jubileum was ook een geslaagd feestje destijds, dus dat schreeuwde om een herhaling. Nu was de organisatie voor dit toernooi in toevertrouwde handen van Sietske, Bianca, Paul Trip, Silke, Janny en Johan Binnema; ook Janneke, want zij deed en inde de betalingen. Janny stond voor de sporthal de spelers te verwelkomen aan een tafeltje. Via haar kregen we een speelschema mee met consumptiebonnen (1 per teamlid). Zo wist iedereen wanneer, tegen wie en op welke baan ze moesten spelen. De Poiesz was zo vriendelijk om BC Raak’m te sponsoren met appeltjes (van de Jeugd Sponsor Actie). Het waren er wel 100. Elke deelnemende vereniging aan de Jeugd Sponsor Actie kreeg zoveel appels.

De speluitleg ging als volgt: 5 poules en 6 wedstrijden. Er werd een pauze ingelast rond 12:30, 2 punten en 2 lootjes per gewonnen wedstrijd voor het winnende team en 0 punten en 1 lootje voor het verliezende team. De beste speler hoefde niet per se met de dikste prijs naar huis te gaan. Dat ene lootje kon naar de grote hoofdprijs leiden.

img_2945

Om 10:00 gingen de eerste wedstrijden los. Er werden minimaal 2 sets gespeeld. Mochten beide teams een set hebben gewonnen, dan werd er een derde beslissende set gespeeld met minimaal één punt verschil, want Paul deed niet aan halve punten. Het eindsignaal deed ook niet aan halve decibels. We werden er in de mail al voor gewaarschuwd dat de zoemer keihard was. Dit elektronische scorebord was speciaal ontwikkeld voor dovemansoren. Het jubileumtoernooi was een mooie manier voor recreanten om kennis te maken met andere leden van andere  badmintonverenigingen. Dat bracht ook best wel wat oud-leden mee. Voor iedere speler was er na elke wedstrijd een half uur pauze, want niet iedereen kon tegelijk de baan op. Er waren vele badmintonclubs vertegenwoordigd waaronder: Badmintonclub Stiens ’84, Harlinger Badminton Club “De Wadden”, Badminton Club Bolsward, Badmintonvereniging Lemmer en Badmintonvereniging “Oer it Net”uit Damwoude.

Om 12:30 was er in de kantine een broodje te halen. Op het terras was trouwens gratis vitamine D te halen. Er werd in de zaal nog wat vrij gespeeld in de pauze. Er was ook een sportmassage te krijgen. Jolanda Bruinsma was ingehuurd voor de sportmassage en ook voor de EHBO; er werd van deze faciliteit ook dankbaar gebruik gemaakt. Vanaf 13:00 moesten de teams die aan de beurt waren zich weer tussen de blauwe lijnen bevinden; nota bene: badminton speel je tussen de blauwe lijnen. De bekers en de te verloten prijzen stonden al te pronken. Nog even presteren tot het einde van de middag was het dan ook waard. Tegen 16:30 waren de laatste wedstrijden zowat afgerond en konden aansluitend de prijsuitreikingen plaatsvinden in de kantine.

img_3062

Prijsuitreiking in de kantine: Er waren ook gevonden voorwerpen. Het waren een bril en damesgympen. Ze waren zonder lootje op te halen door de rechtmatige eigenaar. De poulewinnaars werden bekend gemaakt en ondergenoemde personen konden een beker in ontvangst nemen.

Poulewinnaars
Poule A: Melanie en Jeroen
Poule B: Soeris en Nelleke (BC Raak’m)
Poule C: Priscilla en Marco
Poule D: Sietse en Astrid
Poule E: Metty en Bart-Jan (BC Raak’m)

Daarna… het meest spannende gedeelte, de lootjes. Sietske Trinks deed de trekkingen. De lootjes met getallen waren niet voorbestemd aan een prijs; zodra iemand het getrokken getal ook op één lootje had staan, mocht diegene één van de prijzen van de tafel kiezen. Met lood in de schoenen mocht je met je lootje je prijs naar keuze in ontvangst nemen. Er waren héél véél prijzen beschikbaar gesteld door onder meer Artistic Recordstore van Sophie Schakelaar; ze bood een waardebon aan van haar platenzaak. Er lagen best wat pubquizzen op de tafel. De hoofdprijs werd als laatste verloot – een dinerbon van Herman Serveert (niet verwarren met Herman den Blijker) t.w.v. € 80,-. P!EPS & CO had een klein verrassingspakket beschikbaar gesteld; dat was een zakje met onbekende inhoud.

Deze jubileumviering was er één zoals we deze nog nooit hadden gevierd. Geslaagd en wederom origineel. De 50 jaar is in aantocht.

Geert Leijstra