BC Raak'm

Trainer gezocht! Interesse? Klik hier voor meer informatie.

BC Raak’m slottoernooi met De Swiepers: Verenigd en sportief (1/2)

slottoernooi-woensdag-2024

Het einde van het badmintonseizoen was weer bereikt, maar er was gelukkig ook de mogelijkheid om buiten op de camping te badmintonnen en zelfs op het strand. Ook in de sporthal van Akkrum bij de Swiepers was de mogelijkheid om op zondag te badmintonnen tussen 10:00 en 12:00 in de maanden juni/juli/augustus voor een kleine meerprijs. Janneke heeft de avond gedragen. Sietske deed leiding van de poule-indeling. Vier poules maar liefst van A tot D. Alle poules streden tegen rivaliserende poules en niet tegen poulegenoten. Het team met de meest gewonnen sets kreeg altijd 1 punt, met hoeveel sets ze ook hadden gewonnen en het verliezende team 0 punten. Iedereen vond het een aardige avond.

Er waren 2 finalewinnaars. Eén vandaag in Grou en morgen bij De Swiepers in Akkrum. Geert (team D) vond zichzelf wel in topvorm. Hij stak voor veel smashes een stokje ( in dit geval een racket). Sietske was strijdbaar in team D en zag de taart al aankomen. Helaas waren de eindresultaten voor haar net niet gunstig. In de kantine werden de uitslagen bekend gemaakt. De troostfinale was gewonnen door team C. Team A had nipt gewonnen van team D. De heerlijkheid wordt verenigd met een stuk slagroomtaart als prestaartie. De A van het team zat ook in “taart”. Echte slagroomtaart van Poiesz in Raak’m-stijl. Voor de verliezende liefhebbers was er gelukkig nog meer dan genoeg.

Het toernooi werd de volgende dag voorgezet in deel 2/2 voor degene die zich ook voor het toernooi in Akkrum hadden aangemeld of juist uitsluitend.

Geert Leijstra