BC Raak'm

Trainer gezocht! Interesse? Klik hier voor meer informatie.

BC Raak’m slottoernooi met De Swiepers: Verenigd en sportief (2/2)

slottoernooi-donderdag-2024

BC Raak’m was dit keer te gast in Akkrum. De clubleden van BC Raak’m die zich (mede) voor deze dag hadden opgegeven werden welkom geheten door De Swiepers in sport- en activiteitenhal Utingeradeel. Er waren 5 banen in een serie beschikbaar. Baan 5 was voor vrij spelen. In sporthal De Twine hadden we 3 tot 9 banen beschikbaar (in 3 series van 3 netten). Sietske maakte gebruik van een digitale keukenwekker en dat beviel haar al te best. Duizenden keer beter dan het keiharde eindsignaal. De kookwekker werd telkens op 22 minuten ingesteld. (20 minuten voor de wedstrijd en 2 minuten om in te slaan). Op de tafel lagen verpakte chocolaatjes voor iedereen. Het was benauwd in de zaal. Deze zaal had wel 3 nooduitgangen direct naar buiten voor wat ventilatie.

Net als gisteren moesten de poulespelers zoveel mogelijk een teamgenoot kiezen die ze nog niet hadden gehad uit de eigen poule. Zo moesten ze dat in alle poules doen. Het team met de meest gewonnen sets kreeg 1 punt, ongeacht het aantal gewonnen sets. Het verliezende team kreeg 0 punten bij de minst gewonnen sets in een wedstrijd. Er werd weer leuk gespeeld door alle spelers. Bianca was trouwens ook op dreef met punten scoren in de troostfinale.

We gingen door naar de uitslagen in de kantine. Bart-Jan regelde het bittergarnituur met friet. Daar waren op dat moment ca. 96% liefhebber van. Poule B had vandaag gewonnen. Dit keer een prijs die ze niet hoefden te delen; een klein vaasje met kleine zoetigheden. Team B werd gehuldigd in een groepsfoto. We kregen een consumptie van de club en de rest was contant afrekenen, want het pinapparaat deed het niet. Er werd op de deur aangegeven dat er met zwart geld kon worden betaald. Er werd nog gezellig nagepraat in de kantine, zowel niet- als wel badminton gerelateerd.

Geert Leijstra