BC Raak'm

Trainer gezocht! Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Allround badminton trainer gezocht voor volgend seizoen

BC Raak’m in Grou is een gedreven en succesvolle vereniging die er is voor verschillende doelgroepen. Met een kleine 100 leden waaronder ongeveer 30 jeugdleden. De vereniging is gezond en kent een goede organisatiestructuur met veel betrokken vrijwilligers. Er wordt getraind en gespeeld op de woensdag avonden.

We zijn trots op onze grote jeugdafdeling waar in drie leeftijd/niveau groepen training aangeboden wordt. In de jeugdgroep werken we er weer naar toe dat er aan de jeugdcompetities deelgenomen gaat worden.

We doen wel met vier seniorenteams mee aan verschillende bondscompetities. Deze spelers krijgen op hun niveau gerichte training. Ons eerste team speelt nu 4e divisie en traint elke woensdag omdat zij in het weekend competitie spelen. De andere teams spelen doordeweekse competitie en zijn derhalve niet bij elke training aanwezig. Daarnaast wordt er training aangeboden aan recreatieve spelers.

Binnen onze vereniging zijn drie trainers bij de training van de jeugdgroepen betrokken. Bijgestaan door ‘hulptrainers’. De jeugd traint van 18:45 – 20:00 uur. Voor de jongere jeugd wordt er in de trainingen ook veel gebruik gemaakt van het nieuwe ‘Bamito’ programma. Van onze nieuwe trainer verwachten we dat ook.

Een van de trainers uit het team is de allround trainer die naast de jeugd ook de volwassenen traint. Voor deze functie is er nu een vacature ontstaan omdat de huidige, vertrouwde, trainster einde van dit seizoen afscheid vanwege andere werkverplichtingen. De persoon die wij nu zoeken moet dus enthousiast zijn om (beginnende) jeugd te begeleiden en ook om gerichte training aan volwassen recreanten en gedreven competitiespelers te geven.

De recreanten trainen van 20:00 tot 20:30 uur en draaien vervolgens de rest van de avond mee in de (dubbel en mix) spelindeling. Na een jaar pauze zal onze vereniging komend seizoen waarschijnlijk weer mee gaan doen met ‘Probeer Badminton Nu’. De afgelopen jaren kwamen daar steeds 10-15 nieuwe starters op af. Deze beginners draaien dan mee in de recreanten training. In deze trainingen ligt de focus op het aanreiken van de beginselen en de techniek van de basis slagen.

Vanaf 20:30 uur trainen de competitie spelers. In principe trainen de mensen uit de eerste teams van 20:30 – 21:15 uur. De spelers uit de andere teams trainen dan 21:15 – 21:45. Maar als er vanwege competitieverplichtingen nauwelijks of geen spelers zijn, traint de eerste groep wat langer door.

Graag komen wij in contact met gekwalificeerde trainers die graag bij positief ontwikkelende club werken en de spelers daar verder willen helpen. Trainers die nog aan het begin van hun trainingscarrière staan maar wel over de nodige kennis en eigen vaardigheid beschikken zijn ook van harte welkom. Desgewenst kunnen we als vereniging in coaching en begeleiding voorzien.

Er kan contact opgenomen worden met voorzitter Sander Schakelaar (06 22203197). Het streven is om voor eind mei tot een selectie te komen.